Strik – proces og doing

Kender du det? Der skal gang i et nyt strikketøj, og så starter processen, som er mindst lige så sjov og motiverende som selve strikketøjet – at søge inspiration og finde garn.

Jeg elsker at følge med på Instagram og se alle de fantastiske designs, som deles. Men et “gammeldags” blad med strik kan også noget. 

Strik skal være smart og passe til den måde, jeg klæder mig på, og så det er en proces i sig selv at udvælge det helt rigtige mønster.

Sideløbende med udvælgelsen af af design kører processen med at finde garn, og de 2 processer påvirker hinanden. Og jeg elsker at være midt i det.

Jeg har i min tid som strikker mest købt garn og designs på nettet, fordi jeg elsker at sidde hjemme og vurdere frem og tilbage, men efter at jeg har overtaget en garnbutik, så elsker jeg at gå rundt i butikken og sætte farver og garn sammen. 

Jeg har aldrig i mit liv lavet så mange strikkeprøver, som jeg gør nu. Bare for at se, hvordan de forskellige garns udtryk bliver – sammen og alene.

Netop brugen af forskelligt garn vejleder jeg min kunder i. Det handler ikke kun om løbelængde og strikkefasthed men også om udtryk. 

Hvorfor er du strikker?

Hvis du har det lige som mig, så er der mange svar på det. Det er processen, kreativiteten, af-stressningen, aktivitet, nørderi og …… 

Og så motiverer det mig, hvis jeg kan have gang i forskellige strikketing. Mine dage er forskellige, og det er min lyst til at strikke  det ene elller det andet også. Hvis jeg ikke skal gå død midt i et design, bliver jeg altså nødt til at variere det lidt, og som regel får jeg strikket projekterne færdige alligevel.