Hækling – mere end bare…

Hvis du selv er hækler, ved du, at hækling i dag ikke bare er hæklede lyseduge, men rigtig mange andre ting.

Èn af mine kunder hækler små dukker (uden opskrift vel at mærke), og min veninde hækler dyr. Det er fantastik, hvad de kan frembringe af små finurlige ting, og jeg har stor respekt for deres kreationer. Jeg har selv prøvet det, da min mand (som er læge) ønskede sig et hæklet coronavirus. Jeg fik det lavet, men min tålmodighed blev virkelig sat på prøve.

Jeg holder mig til de lidt større ting: karklude, håndklæder, sleves, kurve, tæpper og tøj.

Lige nu hitter det hos de unge med hæklede tasker. Gerne i et groft materiale som ribbon eller genbrugsmateriale. For mange er det hæklingen, der starter deres kærlighed til garn.

Min første større interesse for hækling (udover et hæklet gardin i min unge dage), begyndte med @Yarnfreak og @aircrochet. De har formået at sætte hækling på dagsordenen på en ny måde.

Via @Yarnfreak hæklede jeg et juletræstæppe og en puf, og @aircrochet fik mig i gang med et tæppe med firkanter (det er jeg stadig ved at hækle sammen) og hæklede huer. Jeanette Bøgelund Bentzen fra @aircrochet formår at følge med tiden. Hun har netop udgivet bogen “Hæklede strømper”. Netop strømper er et hit denne vinter.

Mit nuværende hækleprojekt er en hæklet jakke fra CaMaRose. Den bliver hæklet i det lækreste bløde garn, Snefnug. I forhold til tøj kan hækling noget andet, for projektet får en anden fasthed end det strikkede projekt. Det er sjovt at opleve, hvordan det samme garn, kan give helt forskellige udtryk alt efter hvilken teknik, man bruger.

En sidste hækleteknik, som var meget populær for 5-7 år tilbage, og som stadig ses på messer, er tunesisk hækling eller hakning, som det også kaldes.

Det er en hækleteknik med mange muligheder, og man kan ende op med et næsten vævet stykke stof af garn.

Jeg har hakket både puder og en poncho, men jeg synes, det egner sig bedst til interiør, så hos mig er det puderne, der hitter.

Og så kan man heldigvis i dag hækle af alle mulige forskellige slags garn. Jeg elsker at hækle i uld, så jeg glæder mig til at skulle i gang med mine første hæklede par sokker.